2012. augusztus 15., szerda

Szerda,az új lakótárs


Ma nem kísértem el Zsanit reggel, mert mondta Csaba még az előző nap,hogy új lakótársat kapunk, egy magyar srác személyében(legyen ő is Zoli,csak nem az autószerelő), és őt hozza ki a reptérről, aztán elmehetünk közösen vásárolni. Végre valaki, aki azt a nyelvetg beszéli, amit mi, és nem portugálul karattyol ha nem angolul szólnak hozzá…
Meg is érkeztek valamikor délelőtt, és miután lepakolt, lezuhanyozott, már mentünk is az Eastgarden felé. Az kb olyan, mint otthon a West end, méretileg is :) Van itt is Woolworth, csak nagyobb, és az új kedvencem a Kmart lett. Ez kb olyan, mint az auchan otthon,csak kaják nélkül, ill még ezt se mondhatom, mert van nasi(kindertojás!!!!!!!!!!!!) . Rögtön vettem polár takarókat, víztisztítót. Na igen, itt a víz persze gond nélkül iható,de ugye mi otthon is főleg ásványvizet ittunk, erre a költséghatékonyabb megoldás a víztisztító. Egy kancsó, benne filter, átfolyik rajta a víz, és érezhetően jobb az íze. Árban sem éveszes, és mondjuk egy filter élettartama alatt spórolunk 140-150 dollárt az ásványvízhez képest.  Még ami talán említésre méltó, az a target, ahol ruhákat lehet olcsón venni.
Vásárlás után Zolival felfedeztük a környéket, vettünk bérletet, és irány a belváros. Találkozás után Zsanival, Zolit ekísértük a CSE irodájába, majd mi mentünk tovább, sétálni a környéken. Sétánknak konkrét célpontja volt, a Commonwealth bank,mert két nap alatt elküldték a bankkártyákat, Zsanié OK, de az enyémen felcserélték a nevet, és később nehogy probléma legyen, korrigáltassuk. Sajnos kifogtunk egy igazi ausztrál, vagy szellemi sérült ügyintézőt, de alig értettük amit mondott. Nagyon furcsán képezte a szavakat, de nagy nehezen megértette, hogy a név melyik része hova kéne,hogy legyen írva… Azt mondta 5 napon belül jön a kártyám… Megnyugodtunk, és irány egy nagy séta :) Azt mondták, hogy szerdától nagy piac van valahol, ahova ki kell mennünk szétnézni. 
Paddy's Market a Hay streeten. A George streeten kellett kb oda elsétálnunk, ahol tegnap a notebookot vettük, és onnan jobbra található a piac. Na nem piac ez, hanem kb mint az ASIA Center otthon. Mindent meg lehet találni, gyümölcs, zöldség, ruhák, bármi... Valami mutatós aboriginal cuccot szerettünk volna venni, bumeráng, táska, kendő bármi, de mivel nagyon hideg van, ezért inkább egy egy felsőt szereztünk be. kapucnis felső női kivitelben 13 dollár, férfiban 15 dollár. 25 ért kettőt adnak. Eztán jött a nap fénypontja, a szemben található kínai éttermekkel tarkított "udvarban" ettünk Emperor's Puff-ot. Ez vaníliával töltött minifánkszerűség, 1 darab 30 cent, 4 pedig egy dollár. Annyira ízlett,hogy rögtön vettünk még egy négyest. Valami lehet a dologban, mert mindig nagy sor van arrafelé.




















           
         

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése