2012. augusztus 16., csütörtök

Udvariasságra nevelnek

Szerda van, találkoztam Csabával, aki persze mondta,hogy rosszul csináltuk, ilyenkor udvariasan meg kell beszélni az eladóval,hogy Öreg, ezt te szúrtad el, kárpótolj minket, és ha nem tetszik neki, akkor hívja a Managerét, aki biztos kitalál valamit, ha pedig nem, akkor meg kell említeni,hogy no problem, we will go to FairTrading Departmenthez, és akkor jól megnézhetik magukat... Tuti ingyen kapjuk a kaját, visszaadják amit fizettünk, és legközelebb sem köpnek bele, ha odamegyünk. Na igen, az ilyen dolgokat tanulni kell,mert sehol nem hallottunk ilyenről, és jó,hogy vannak olyanok, akik elmondják,hogy ilyen helyzetekben nem az a helyes, hogy nyelünk egyet, és el van intézve.
Csatlakoztam Csabához egy kis internetprobléma felderítésére, és így volt szerencsém megnézni egy újabb házat. Burwoodban, nyugat Sydneyben voltunk. Régi építésű ház, kb mint az otthoniak, a plafonon gipszstukkó szerű mintázat, régi nagy vastag faajtók, csendes környék, mégsem az én világom. Lehet ujjal mutogatni, de otthon is az új-építésű volt a preferált, itt is valahogy a már megszokott a kényelmesebb. Nagyon tetszik a lakás, ahol lakunk. Persze persze, van aki ilyenkor mondja,hogy azért majd egy saját albi, ahol már csak ketten vagyunk sokkal jobb lesz, ez igaz is,de köszönet Editéknek, itt szinte majdnem ez a helyzet.
Délután ki akartunk menni megnézni a Bondi Beach-et, de némi aláírnivaló akadt a CSE irodájában, így ez a project eltolódik:) Kezdjük felvenni az ausztrál életérzést, nem idegeskedünk. Csinálunk mást, ami jó lehet. Zoli még nem volt Ferryn, így irány egy kis kört. Az idő fantasztikus volt, hangsúlyozom még tél van,de 19fok volt este odakint... Az esti fényekben minden másképp hatott, valahogy em tudok betelni a felhőkarcolók látványával. Ha már ott vagyunk, irány a kedvenc kis pizzériánk, lassan lehet kérünk valami törzsvásárlói kedvezményt, ha már majdnem minden nap ott étkezünk. Aztán jött a nap fénypontja, illetve az egyik. Irány a Hyde park, ahol a sötétedés után megjelennek az oposszumok, illetve ahogy itt hívják őket, posszumok. Közben egy olasz kávézós ránksózott forró csokinak álcázott kakaót, de legalább úgy mutattuk a papírpoharakkal a kézben, mint a helybeliek.  Persze, az ausztráloknak, mindenre kell valami más név... A normális haladási irány sem jó nekik,a kormány helye se, akkor mért pont az állatokat ne neveznék át. Szóval a Hyde park a City központjában van, mondanom sem kell,nagyon jól karbantartott, tiszta, hangulatos. Itt barangoltunk,amikor ezek a kis erszényes rágcsálók elkezdtek előmerészkedni. Teljesen barátságosak, odajönnek az emberhez, és természetes ellenség hiányában, szelídek. Meg lehet simogatni!
A nap másik,számomra hasonlóképp fontos eleme az volt,hogy találtunk egy uszodát, ahol meleg-vizes élmény-ücsörgőmedencék is vannak. Közvetlen a Hyde park mellett van a Cook and Phillip Park Aquatic & Fitness Centre a neve(http://www.ymcasydney.org/centre/cookandphillip/), és ami vicces, a belépő 6,6 dollár. Nevetségesen kevés a többi dologhoz képest. Azt hiszem, itt kell még megemlíteni,hogy itt van még az Australian Museum(http://australianmuseum.net.au/), ahova szintén elmegyünk valamikor.




















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése