2012. augusztus 16., csütörtök

Új hét... A dominó nem dominál :)

Az új hét se kezdődött másképp, mint az elmúlt napok, Zsani iskolába ment. Én pedig egy aktív pihenőnapot terveztem :) Egy kicsit másképp alakult, mert azért Zolival felderítettük a környék kajáldáit, boltjait, de úgy igazából semmi sem történt :) Jók az ilyen napok :)
Kedd már mozgalmas volt, kényelmi körülmények javítása végett elszaladtam hosszabbítót venni(5méter 9dollár),elosztót(6os 7 dollár), és máris lehet élvezni a napocska melegítő hatását, ha már bent fagyhalál közelében vagyunk. Kora délután átjöttek Editét, és amíg Csaba ment valahova, Edit segített elkezdeni a Skill Assessement megszerzéséért folytatott végeláthatatlan harcot. Igen, mert július 1elmegint szigorítottak, átalakítottak valamit, és hiába adtunk be eddig is mindent, most újabb dolgot kérnek... Már egy ideje ment a gépelés, ötletelés,amikor Edit mondta,hogy szint szó szerint lefagynak az ujjai, itt valami nem okés. Hiába kapcsoltuk be a heatert, melegebb nem lett... Kiderült, rossz volt az olajradiátorunk, és bár olyan hangokat ad ki, mint ami működik,mégsem fűt rendesen... Csaba rögtön mondta is, hogy ha nincs itt, tovább fagyoskodunk, mert kicseréltük egy másikra, és ontotta a meleget. Végre tényleg lesz fűtésünk :) Na nem mentegetőzés, de soha nem láttam olajradiátort, és azt hittem,hogy az a kb 30 fok, amit lead, az a normális... Bezzeg az új!!! Most már 18 fok van bent, és azért ez a 2-3 fok rengeteget számít. Igaz napközben ha tehetem kint vagyok, mert a hőmérséklet tél ide vagy oda, de erősen karcolja a 20 fokot, de éjszaka nem fázunk, reggel nincs az az érzés,hogy bármit, csak ne kelljen a kezünk kidugni a paplan alól. Komolyan mondom, mintha minden tökéletes lenne. Van közeli óceánunk, az idő isteni, és végre nem fázunk, lassan leállok a doxycyclinnel(épp kigyógyított a megfázásból) :)
Az este fénypontja az volt, hogy hármasban elmentünk egy közeli pizzériába... Kedd van, akciós minden, irány a Domino's pizzéria a Maroubra Junction mellett... Sokan áradoztak már a Domino's-ról, nosza fedezzük fel. Csak elvitelre lehet kérni ott is, sebaj, közel van, bőven hazaérünk, mielőtt elhűlne. Kikérjük a pizzákat egy nagyon helyes kis eladótól, mondják, hogy kb 15 perc. Simán elvagyunk, már látjuk a monitoron,hogy kész van a rendelésünk. Amikor egy kis dagadt gyerek bevágódik(mintha a super size meből lépett volna ki), a másik(kínai) kiszolgáló megkérdezi tőle,hogy ham&cheese, a gyerek bólint, felkapja mindhárom pizzát, és kiviharzik az ajtón... Gyanús volt egy cseppet, főleg azután, amikor a kis kínai arcán látni lehetett,hogy valamit elszúrt, de nagyon... Pár perc múlva már a rendelésünk is eltűnt a monitorról, a magam udvarias módján odahívtam a kis kínait, hogy mégis hol vannak a pizzáink, rávágta,hogy még a sütőben... Zoli rá is kérdezett, hogy nem elvitték őket? Erre pironkodva mondja,hogy de igen...na mind1, nem ismertük az itteni dörgést, így vártunk, és amikor kész lettek a pizzák, a kis kínai felszolgáló/kiszolgáló szemlesütve mutogatott a kolléganőjének,hogy adja ide nekünk a pizzáinkat, mert benne annyi nem volt, hogy a szemünkbe nézzen... A másik persze bocsánatot kért. Itthon derült ki,hogy egy kicsit csípett is, nem is volt annyira jó, többet oda biztos,hogy nem megyünk... Ott persze elkezdtek Zsaniék szórakozni velem,hogy értik,hogy mért nem szeretem a gyerekeket... A legjobb, hogy a gyerek anyja nem sokkal az új pizzáink elkészülte előtt visszahozta mindhárom dobozt, persze felbontva, hogy ő ilyet nem rendelt, nem kéri, és kiviharzott... Remélem elmagyarázta pár anyai pofon kíséretében a túlsúlyos kisfiának,hogy nem illik ellopni mások kajáját...








     

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése